ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

РУМЪНИЯ - БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАШОВ - БРАН

екскурзия - РУМЪНИЯ - БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАШОВ - БРАН

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 Дни/2 Нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Румъния

ГРАД: Брашов, Синая, Бран, Букурещ

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
06.09.2024-08.09.2024

ЦЕНА:
289 лв
цена на човек в двойна или тройна стая

Намаление за деца до 11.99 г. и трети възрастен - 10% от редовната цена

В цената са включени всички допълнителни екскурзии (без входните такси за посещаваните обекти).

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора (място на тръгване - до автогара Ст. Загора, срещу отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) за Република Румъния в 05:30 часа по маршрут Стара Загора - Букурещ.

Пристигане в Букурещ в ранния след обяд – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”.

Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Букурещ, столицата на Румъния, основана през XV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричана през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Букурещ е разположен на двата бряга на река Дамбовица и е с население над 2 милиона жители.

По време на обзорната екскурзия ще видите най-красивите площади и улици на града.

Посещение на грандиозния Дворец на Парламента

Той е построен през "тъмните дни" от режима на Чаушеску. Това е втората по големина административна сграда в света (след тази на Пентагона) и е символ на румънската столица. Често е било наричано от местните хора „Кървавата къща”.

Настаняване в хотел 3* в Букурещ. Свободно време за разходка в старата част на Букурещ – едно невероятно романтично място с прекрасни ресторантчета, където може да опитате, така известното ястие "мамалига" и румънската бира "Урсус". Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Отпътуване за замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула” - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена върху скала висока 60 м.

Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, в което е живял кръвожадният Дракула. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.

Около 16:00 часа отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – живописен средновековен град в Трансилвания. Общинския площад със сградата на Старото кметство, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, църквата „Св. Николай”.

Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Най-голямо впечатление на посетителите прави прочута „Черна църква”, най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени.

Настаняване в хотел 3*. Свободно време за самостоятелна разходка в Брашов.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Отпътуване за град Синая - един от най популярните курорти на Румъния в наши дни.

Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”.

Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, приказният дворец „Пелеш” (лятната кралска резиденция на румънското кралско семейство) и дворецът „Пелишор”.

Туристическа програма: Разглеждане на двореца „Пелеш” и манастира „Синая”.

Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия. Замъкът е построен през 1873 г. от румънския крал Карол I, който построява двореца като лятна резиденция на кралския род. Оттогава до Втората световна война Синая е любимо лятно убежище за цялата румънска аристокрация.

Православният манастир „Синая” (XVII в.). Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до известната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли.

Отпътуване за България след обяд и пристигане в Стара Загора късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* - 1 в Букурещ и 1 нощувка в Брашов или Синая
 • екскурзия до Замъка на Дракула;
 • туристическа програма в Брашов;
 • екскурзия до Синая и замъка „Пелеш”;
 • панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
 • медицинска застраховка
 • професионален екскурзовод по време на цялото пътуване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Вход за Двореца на парламента - възрастни: 60 леи/човек, студенти: 30 леи/човек (19-26 години, с валидна студентска книжка), деца: 20 леи/човек (7-18 години)
 • Вход за Замъка на Дракула - Бран - 70 леи за възрастни, 20 леи за деца и учащи се, 40 леи за студенти (изисква се представяне на ученическа или студентска карта), 50 леи за лица над 65 години.

 • Вход за Замъка Пелеш - Синая - 50 леи за възрастни, 12.5 леи за деца, 25 леи за лица над 65 години
 • вход за Синайския манастир - 5 леи (около 2.16лв);

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 45.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в „ЗД ЕВРОИНС“ АД – със застрахователна полица № 03700100004727/28.11.2023 г.

Версия за печат